Medimpex Palota a főváros tudományos és kulturális életének centrumában, a belváros szívében a Vörösmarty tér 4. sz. alatt található. Pár lépésre a történelmi emlékeket őrző épületektől, kulturális intézményektől, a főváros legrangosabb üzleti negyedeitől, legelegánsabb szállodáitól és karnyújtásnyira a megújult sétáló utcájától a Váci utcától.

Modern irodák klasszikus köntösben

  Bérlőink a kaputól az íróasztalukig eljutva a XX. századból a XXI. századba sétálnak át.


Történet:

Az épület (melyet Révész és Kollár műépítészek által készített tervek alapján dr. Budai Goldberger Leó és neje építtetett 1928-ban), külső megjelenésében jól illeszkedik a Vörösmarty tér épületeinek eklektikus, romantikus stílusához. Az épület stílusjegyeit illetően a műépítészek korabeli leírása ad támpontot:  

"Az épület térre néző homlokzata sóskúti mészkőből készült, neobarokk stílben van tartva, a kapubejárat bleubelge és scyros márványból van készítve és padlózata is márvány. A főlépcsőház teljes magasságában műmárvánnyal van borítva, a lépcsőházi ablakok ólomüvegből készültek. Az egész épület kiállítása és alkalmazott anyagai a modern technika legújabb vívmányainak felhasználásával történt."

Az épület tulajdonosi köre és jelenlegi funkciója:

Az épület 1962 óta a magyar gyógyszeripar használatában van. 1996 óta az Egis és a Richter Gedeon Gyógyszergyárak tulajdona és a Medimpex Irodaház Kft. működtetésében bérirodaházként funkcionál. Az épület belső térkialakítása az elmúlt évtizedekben többször változott. Utoljára 2013-ban, amikor az épület belső terei, infrastruktúrája a korszerű bérirodaházak színvonalának megfelelően alakultak át. Az épület eredeti hangulatát, stílusjegyeit II. emeleti helyiségei őrzik a legjobban. Az épület a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal felügyelete alatt áll.


Az irodaház adottságai:
elegáns épület   

kiváló földrajzi fekvés   

eredeti stílusban, igényesen felújított homlokzat   

300 m-en belül gépkocsi parkírozási lehetőség   


  bérelhető terület 3050 m2

   exkluzív akadálymentes szintek és irodaterek

   hűtő, fűtő, frisslevegőt biztosító technikai berendezések

   színvonalas európai standardokra épülő épületüzemeltetés